ایران حک

مقایسه برش لیزر، واترجت و پلاسما

مقایسه برش لیزر، واترجت و پلاسما، برش مواد با استفاده از فناوری های گوناگون از جمله برش لیزر، واترجت و پلاسما در صنایع گوناگون به طور گسترده ای استفاده می شود.

هر یک از این روش هایی که نام بردیم، ویژگی و مزایای مخصوص به خود را دارند که در ادامه می توانیم به معرفی هریک به تنهایی و مقایسه آن ها با یکدیگر بپردازیم.

برش لیزری

در رابطه با برش لیزری باید بدانید یک فناوری پیشرفته است که با کمک انرژی تابشی لیزر، می تواند مواد گوناگون را مورد برش قرار دهد.

این روش از دقت و سرعت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد و از آن به منظور برش مواد و متریالی همچون پلاستیک، فلزات و چوب استفاده می کنند. با این نوع از برش، برش های دقیقی در اختیار خواهید داشت و هیچ تماسی میان دستگاه و ماده برقرار نخواهد شد.

همچنین می توانید مواد با ضخامت های مختلف را هم مورد برش قرار دهید.

روش برش لیزری در مقایسه با روشی همچون پلاسما، از دقت بالاتری برخوردار است.

حتی هنگامی که به برش متریالی مانند آلومینیوم و فولاد می پردازد هم، انرژی کمتری را مصرف خواهد کرد.

پس با استفاده از این روش، علاوه بر امکان برش فلزات، شرایط جهت برش غیرفلزات را هم دارا خواهید بود.

برش واترجت

واترجت را می توانیم یک روش برش پیشرفته در نظر بگیریم که با استفاده از جت آب همراه با فشار بالا توانایی برش مواد گوناگون را دارا است. از این روش می توانید موادی مانند فلزات، سنگ، شیشه و یا سرامیک را هم برش دهید. برش واترجت، قابلیت برش های سریع و کاملا دقیق را دارد. حتی امکان کار با ضخامت های متنوع متریال گوناگون را هم دارید. این روش بدون این که حرارتی تولید کند و یا در ویژگی های ماده تغییراتی بدهد، انجام می شود.

با تمام این شرایط، از این روش می توانید جهت برش مواد و متریال سخت و مقاوم همانند فولاد استفاده کنید که به انرژی بیشتری نیاز دارند و حتی تجهیزات پیچیده تری را می خواهند.

برش پلاسما

برش پلاسما را می توانیم از جمله روش هایی بدانیم که با استفاده از یک قوس الکتریکی و همینطور گازهای خاص، قابلیت برش مواد را دارا هستند. از این روش جهت برش مواد و متریالی همچون فلزات، فولادهای ضخیم و آلیاژها بهره می برند. برش پلاسما، قابلیت برش در سرعت بالا و همینطور قطعات بزرگ را دارد. به این ترتیب قابلیت کار با ضخامت های متفاوت مواد را دارا می باشد.

مطالب مرتبط: دستگاه برش لیزر

علاوه بر تمام این موارد، در روش پلاسما، شما قابلیت برش در شرایط صنعتی و سخت را هم دارید. با این وجود، برخی از این مواد ممکن است که تحت تاثیر حرارت قرار بگیرند و حتی تغییراتی را در ویژگی های آن ها، تجربه نمایند. در نهایت متوجه شدید که هریک از روش های برش لیزر، واترجت و پلاسما ازویژگی و مزایای مخصوص به خود برخوردارند. بسته به این که نیاز شما بیشتر به سمت چه چیزی است و یا چه محدودیت هایی دارید، می توانید بهترین راه حل را جهت برش مواد گوناگون در صنایع متفاوت داشته باشید.

مزایا و معایب روش های متفاوت برش لیزر، پلاسما و واترجت

در رابطه با روش های متفاوت برش همجون پلاسما، واترجت و برش لیزری توضیحاتی ارائه دادیم. حال لازم است تا به بررسی مزایا و معایب هریک به تنهایی بپردازیم تا راحت تر بتوانید به تصمیم گیری بپردازید. در این صورت می توانید بهترین روش را برای خود در نظر داشته باشید که بالاترین مزایا را در بر دارد.

• مزایای برش لیزری:

  1. این روش از دقت فوق العاده بالایی برخوردار است و می تواند به صورت دقیق، مواد گوناگون را برش دهد حتی ریزترین جزییات را هم پیاده سازی نماید.
  2. برش های لیزری در سرعت بالایی انجام می شوند و از این روش جهت تولید بزرگترین حجم قطعات استفاده می کنند.
  3. تمیزی کار بسیار بالا است و کمترین میزان پسماند در محل برش را به همراه دارد.
  4. این روش برش می تواند به شکلی اتوماتیک مورد کنترل قرار بگیرد و قابلیت هماهنگی با سیستم های رباتیک را دارد.

• معایب برش لیزری:

  1. دستگاه های برش لیزری هزینه بالایی را در بر دارند و جالب است بدانید که برای برخی از صنایع کوچک، قابلیت دسترسی نخواهند داشت.
  2. برخی از مواد و متریال شاید نتوانند برش لیزری را تحمل کنند حتی به دلیل تابش های حرارتی بر آن ها، قابلیت خراب شدن هم داشته باشند.

• مزایای برش پلاسما:

  1. با استفاده از این روش شما می توانید موادی در ضخامت بالا و همینطور فلزات سنگین ماند فولاد را برش دهید.
  2. روش برش پلاسما از سرعت بالایی برخوردار است و به این ترتیب، در زمان کوتاهی می توانید حجم زیادی از مواد مورد نظر را در معرض برش بگذارید.
  3. برش پلاسما قادر است تا در شرایطی که مخاطرات بالایی دارد همچون حضور و وجود گازهای اشتعال زا و ترکیبات شیمیایی هم کار کند.

• معایب برش پلاسما:

  1. برخی از مواد و متریال این امکان را دارند تا در اثر حرارت قوس الکتریکی، در ویژگی های خود تغییراتی را تجربه نمایند.
  2. اگر به مقایسه برش لیزر با پلاسما بپردازیم، دقت در برش پلاسما کمتر می باشد و توانایی پیاده سازی و اجرای برخی جزییات ریز را ندارد.

• مزایای برش واترجت:

  1. در روش برش واترجت، به جهت این که هیچ حرارتی تولید نمی شود، هر نوع مواد قابل اشتعال و حساس هم می توانند بدون آسیب دیدن، مورد برش قرار بگیرند.
  2. با استفاده از برش واترجت، قابلیت برش مواد و متریال گوناگونی را دارید که شامل فلزات، چوب، شیشه و سرامیک هم می شوند.
  3. این روش قادر است تا مواد را به صورتی کاملا دقیق مورد برش قرار دهد و تمامی جزییات ریز آن را هم پیاده سازی کند.

• معایب برش واترجت:

  1. به جهت مشاهده عملکرد بهینه، برش واترجت به فشار آب بالایی نیاز دارد و در نتیجه، تجهیزات پیچیده تر و همینطور هزینه بیشتری هم دارا می باشد.
  2. در مقایسه با برش پلاسما و برش لیزری، دارای محدودیت سرعت است، به این ترتیب امکان دارد که به زمان بیشتری جهت برش مواد گوناگون نیاز داشته باشد.

به صورت کلی، هریک از روش های فوق دارای مزایا و معایب مختص خود می باشند و استفاده بهینه و درست از آن ها به نیازها و نوع محدودیت های خاص هر صنعت بستگی دارد. پس توجه ویژه ای به این موارد داشته باشید تا بتوانید مناسب ترین گزینه و دستگاه را برای خود انتخاب کنید.

 

خرید دستگاه برش لیزری

شما با توجه به اطلاعاتی که در رابطه با برش لیزری، پلاسما و واترجت بیان نمودیم، می توانید صنعت مورد نظر خود را بررسی کنید. تمامی ویژگی و مشخصات هریک از روش های فوق را با دقت بالایی مورد بررسی قرار دهید تا بهترین روش را برای صنعتی که در آن مشغول هستید، انتخاب نمایید.

مطالب مرتبط: دستگاه لیزر حکاکی

اگر باز هم با مشکلاتی از این جهات روبرو بودید، می توانید با کارشناسان فروش ایران حک تماس بگیرید. در این صورت تمامی راهنمایی های لازم و مشاوره هایی که به آن نیاز دارید را در اختیار شما قرار می دهند.

به این ترتیب می توانید یک خرید عالی و به صرفه داشته باشید. تنها کافی است که صنعت خود را مشخص نموده و در ادامه به نیازسنجی بپردازید تا دقیقا همان دستگاهی را تهیه کنید که برای شما بهترین امکانات و شرایط را در بر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو